Vad är Xantangummi

Xantangummi har enastående användbara egenskaper, till exempel hög viskositet i låga koncentrationer, nästan oförändrad viskositet vid temperaturförändringar och utmärkt stabilitet över ett stort pH-intervall. Det ger även en stark stabilitet vid frysning/tining då det har anmärkningsvärda suspensionsegenskaper. Det brukar ingå tandkräm där det ofta används som förtjockningsmedel. I livsmedelsindustrin används det i en rad produkter, såsom såser, dressingar, kött och fågel, bakverk, konfektyr, drycker och ett flertal mejeriprodukter. Det är dessutom en av de vanligaste ingredienserna i kosmetika och kroppsvårdsprodukter.

  • Synonymer: E415, Polysackaridgummi
  • INCI: Xantangummi
  • Kemisk formel: C35H49O29
  • CAS-nummer: 11138-66-2

Produktspecifikationer

Egenskaper

Kemisk formel C35H49O29
CAS-nummer 11138-66-2
Molär vikt 933.7462g/mol

Användning och applikation för Xantangummi

Industrier

  • Pharma
  • Lubricants
  • Water Treatment
  • Oil & Gas
  • Cleaning
  • Animal Nutrition
  • Coatings & Construction
  • Food and Nutrition
  • Agriculture
  • Cosmetics
  • Polymers
  • Rubber

Purchase options for Xantangummi

Can't find the product you're looking for? Our team can help you find it! Please contact us

Hur vill du fortsätta

Se alla produkter