Vad är Zinkoxid

Zinkoxid tillsammans med stearinsyra används vid vulkanisering av gummi. Keramikindustrin konsumerar betydande mängder zinkoxid, särskilt för keramisk glasyr och olika sammansättningar av fritta. Det används ofta för att bedöma olika hudsjukdomar, inklusive dermatit, och klåda på grund av eksem, blöjeksem, akne och solskydd.

  • Synonymer: Zinkvitt, Zink blommor
  • INCI: Zinkoxid
  • Kemisk formel: ZnO
  • CAS-nummer: 1314-13-2

Produktspecifikationer

Egenskaper

Kemisk formel ZnO
CAS-nummer 1314-13-2
Molär vikt 81.38 g/mol
Densitet 4.4
Smältpunkt 1975 °C
Kokpunkt 1975°C
Flampunkt 1,436 °C

Användning och applikation för Zinkoxid

Industrier

  • Pharma
  • Lubricants
  • Water Treatment
  • Oil & Gas
  • Cleaning
  • Coatings & Construction
  • Food and Nutrition
  • Agriculture
  • Cosmetics
  • Solvents
  • Rubber

Purchase options for Zinkoxid

Can't find the product you're looking for? Our team can help you find it! Please contact us

Hur vill du fortsätta

Se alla produkter