Vad är Cetylalkohol

I kosmetikaindustrin används det i schampo och vid tillverkning av hudkrämer och lotioner. I livsmedelsindustrin används det som livsmedelstillsats med flera funktioner, som aromämne eller i livsmedelsdekorationer. Slutligen används det som smörjmedel för muttrar och bultar i tillverkningsindustrin.

  • Synonymer: Cetanol, Hexadekanol
  • INCI: Cetylalkohol
  • Kemisk formel: C16H34O
  • CAS-nummer: 36653-82-4

Produktspecifikationer

Egenskaper

Kemisk formel C16H34O
CAS-nummer 36653-82-4
Molär vikt 242.44 g/mol
Densitet 0.81
Smältpunkt 49.3 °C
Kokpunkt 344 °C
Flampunkt 185 °C

Användning och applikation för Cetylalkohol

Industrier

  • Pharma
  • Cleaning
  • Coatings & Construction
  • Cosmetics

Purchase options for Cetylalkohol

Can't find the product you're looking for? Our team can help you find it! Please contact us

Hur vill du fortsätta

Se alla produkter