Wat is Zinkoxide

Zinkoxide wordt samen met stearinezuur gebruikt bij het vulkaniseren van rubber. De keramische industrie maakt veel gebruik van zinkoxide, vooral in keramische glazuur- en glazuurpoedersamenstellingen. Het wordt veel ingezet om diverse huidaandoeningen te behandelen, waaronder dermatitis, jeuk door eczeem, huiduitslag door luiers, acne en zonnebrandmiddel.

  • INCI: Zinkoxide
  • Chemische samenstelling: ZnO
  • CAS-nummer: 1314-13-2

Productspecificaties

Specificaties

Chemische samenstelling ZnO
CAS-nummer 1314-13-2
Molaire massa 81.38 g/mol
Soortelijk massa 4.4
Smeltpunt 1975 °C
Kookpunt 1975°C
Vlampunt 1,436 °C

Gebruik en toepassingen voor Zinkoxide

Industrieën

  • Pharma
  • Smeermiddelen
  • Waterbehandeling
  • Olie & Gas
  • Schoonmaakmiddelen
  • Coatings & Constructies
  • Voedingsmiddelen
  • Landbouw
  • Cosmetica
  • Oplosmiddelen
  • Rubber

Purchase options for Zinkoxide

Can't find the product you're looking for? Our team can help you find it! Please contact us

Wat wilt u als volgende doen

Bekijk alle producten